Arta este instrumentul vindecător prin care oamenii își exprimă emoțiile, sau pot reflecta asupra emoțiilor, regăsindu-se în aspectele diverse ale naturii umane. Arta plastică este un limbaj versatil, pe care noi, participanții expoziției „Stelele & dincolo” îl folosim pentru a materializa miracole.
Expoziția „Stelele & dincolo”
Îmi place să mă raportez la proiectul „Stelele & dincolo” că la o oportunitate din care trei grupuri de oameni cu roluri și poziții diferite au de câștigat și de învățat.
Noi, elevii …
de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, care cu prilejul inițiativei de a ajuta, am depășit comoditatea și monotonia, am crescut și am acceptat provocarea. Acest obiectiv comun ne-a adus împreună. Arta și bunătatea ne-a unit, indiferent de cât de diferiți suntem unii față de ceilalți. Sunt mândră că particip într-un proiect, care, cu pași mici, capătă amploare, aducând un ajutor sincer.
Voi, publicul …
Fiecare donator de fonduri, susținător al acestei cauze, reprezintă o particulă din amploarea rezultatului final. Aveți încredere în puterea gesturilor mici sau mari, oricare contează. Această este o oportunitate, hai să facem acel pas mărunt, însă important, către o lume pașnică, inimoasă. Hai să echilibrăm bălanța între a primi și a dărui!
Beneficiarii – copiii cu sindrom Down
Aceste suflete reprezintă mult mai mult decât ceea ce se manifestă la suprafață, însă, într-o societate în care adesea luăm decizii și ne creem păreri bazate pe aparențe, categoria lor socială este marginalizată. Expoziția nostră caritabilă este un mod de a-i sprijini, a le oferi ajutorul de care au atâta nevoie.
Tema expoziției este „Frumusețea ca însușire a sufletului”. Lucrările ilustrează universul nostru lăuntric, esența frumuseții în viziunea personală a fiecărui artist.
Fiecare tablou din cadrul expoziției reprezintă șansă ca un copil cu sindrom Down să trăiască o bucurie, un nou moment de fericire. Fiecare tablou cumpărat reprezintă un manifest pentru o lume mai bună. Mi-aș dori să nu uităm că fiecare are dreptul de a participa la îmbogățirea creației. Este un drept cu care fiecare din noi ne naștem și avem datoria să-l manifestăm!
Te invit pe tine, pe prietenii, familia, vecinii, colegii și cunoștințele tale, pe 21 Martie, ora 18:30, cu prilejul Zilei Mondiale a Sindromului Down, la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Acvariu.
Arta produce comuniune, naște armonie, curăța și vindecă. Arta o putem regăsi oriunde în univers, ea fiind altă formă de manifestare a iubirii Mamei Pământ și Tatălui Ceresc.
Discussion about this post