De-a lungul anilor, prin străduința prietenilor noștri, am publicat numeroase articole – seria All Love (Sekhem), Lecția chakrei patru, Chakra Inimii și altele, care fiecare în felul său specific vorbesc despre inimă. Recent, l-am invitat pe instructorul acreditat Adrian Constantinescu să vă povestească despre același subiect, dar dintr-o cu totul altă abordare, una științifică, dezvoltată de Institutul HeartMath din Califonia. Pentru că articolul său, Coerența și anduranța inimii, a stârnit interesul vostru, l-am rugat să ne scrie o scurtă continuare pe care o publicăm azi.
*** ❤ ***
Inima este organul cel mai puternic din corp. Cu toate acestea, lipsa de cunoaștere a omului pentru a o proteja o expune riscurilor și îi reduce longevitatea. Există mulți factori de stres care afectează inima, iar unul dintre cei mai severi este factorul emoțional. Omul este o ființă cu un câmp emoțional volatil (gestionarea înțeleaptă a acestuia fiind una dintre lecțiile importante pe care le avem de învățat aici, în viața pe această planetă). Câmpul emoțiilor ne impactează constant și adeseori imprevizibil și în mod negativ, fără a ne da șansa să ne sustragem efectelor devastatoare pe care le poate genera asupra inimii dar și asupra altor funcții importante ale organismului. De aceea, este important să învățăm a ne proteja inima și a ne menține bilanțul energetic la nivel ridicat, astfel încât arderile neașteptate să nu producă efecte iremediabile asupra sănătății noastre fizice și psihice.
Institutul HeartMath din California este specializat în “matematica inimii”, aplecându-se asupra studiului legităților care guvernează acest organ vital. De-a lungul timpului, a dezvoltat tehnici simple și eficiente care, puse în practică în timp real, conduc la atingerea măiestriei în gestionarea stresului, protejarea inimii și a sănătății organismului pe toate planurile. A ști să te pregătești pentru efort, să faci față efortului și să te recuperezi în urma stresului este o resursă importantă în contextul vieții contemporane extrem de agitate. În plus, pentru sceptici, dar și pentru cei ce vor să-și monitorizeze performanța în acest domeniu, HeartMath a creat tehnologii de vârf cu ajutorul cărora îți poți evalua pe loc nivelul de coerență al inimii, obținut cu ajutorul tehnicilor practicate.
De-a lungul anilor am fost pasionat să lucrez cu respirația conștientă și cu inteligența inimii și am pornit abordarea acestor domenii dinspre latura cea mai ezoterică a lor. Mai exact, în urmă cu șapte ani am început cu predarea cursului internațional Trezirea Inimii Iluminate, în cadrul Școlii Reamintirii, apoi cu imageria inimii în cadrul Școlii Inimii.
Cu un an și jumătate în urmă am avut ocazia să urmez cursurile Institutului HeartMath și să îmi însușesc, pe lângă partea ezoterică, partea științifică și logică. Trăind într-o lume condusă încă de mental, mi-am dat seama de necesitatea de a aduce la cunoștința tuturor oamenilor mecanismelor dovedite științific prin care inima reacționează la factorii de stres (alături de sistemul respirator și cel hormonal). Mai mult decât atât, am dorit să împărtășesc un alt aspect extrem de important pentru fiecare dintre noi, cum poate fi inima protejată.
Pentru aceia dintre voi doritori să descopere matematica inimii, îi invit sâmbătă, 7 martie 2020, la București, la Cursul de inițiere în tehnicile HeartMath. Este binevenit oricine este interest de subiectul prezentat, indiferent de vârstă şi pregătirea profesională.
Până atunci însă, vă spun la revedere și vă las în compania frumoaselor cuvinte ale lui Liviu Rebreanu acre vorbesc tot despre inimă:
Inima omului, în primele săptămâni ale vieţii embrionare, se află nu în piept, ci în cap, în mijlocul creierilor şi de-abia pe urmă coboară mai jos, despărţindu-se de creier pentru totdeauna. Ce minunat ar fi dacă inima şi creierul ar fi rămas împreună, îngemănate, să nu facă niciodată inima ce nu vrea creierul şi mai cu seamă creierul să nu facă ce sfâşie inima.
Discussion about this post